St. Patrick’s Day ja viimeiset treenit

17.3. on irlantilaisten kansallispäivä ja Irlannin suojeluspyhimyksen Pyhän Patrickin päivä. Pyhä Patrick toi kristinuskon Irlantiin ja karkotti sieltä legendan mukaan käärmeet. Pyhän Patrickin päivää juhlitaan iloisen vihreästi ympäri maailman irlantilaisten ja ei-irlantilaisten keskuudessa. Jokia ja juomia värjätään vihreäksi, rakennuksia valaistaan vihreäksi, on kulkuetta ja paraatia, tanssia ja soittoa. Mieli on railakas ja asu tottakai vihreä. Everything goes green, niin myös Cailíní Nordacha.

Heidi, Tiina, Laura ja Katja osallistuivat flashmobiin Helsingin Kampin kauppakeskuksessa yhdessä muiden pääkaupunkiseudun irlantilaisen tanssin harrastajien kanssa. Esitys oli onnistunut vaikka äänentoiston kanssa oli hankaluuksia; musiikki kuului niin hiljaa että oli välillä vaikea saada siitä kiinni. Siitä huolimatta hauskaa oli! Katjan vetäytyessä levolle jatkoivat toiset Cailínít juhlintaa vielä läheisessä irkkubaarissa, tanssien tottakai.

flashmob

Nelli ja Vilma valloittivat Tampereella irlantilaisen musiikin jameissa tanssien, Nelli myös laulaen ja soittaen. Noora taas ihastutti harpun soitollaan Suomen Irlannin suurlähetystössä. Mari vietti iltaansa tuikin rauhallisesti kotonaan Kauhajoella liimaillen strasseja kisamekkoon ja leipoen.

Perjantaina kaikki muut tytöt huilasivat paitsi Nelli ja Vilma, jotka kävivät vielä tanssimassa irkkubändi Ealan keikalla ja viikonlopuksi keräännyttiin Tampereelle viimeisiin treeneihin ennen tulevaa kisamatkaa. Se hetki, jota varten on harjoiteltu lähes vuosi, ja jota varten on vuodatettu verta, hikeä ja kyyneleitä, (ihan kirjaimellisesti) alkaa olla käsillä. Tiimissä on ollut sairauksia, loukkaantumisia, murheita ja arjen haasteita, välillä jopa uskon puutetta, mutta siitä huolimatta on puskettu eteenpäin ja tuettu toinen toistamme. Viikon päästä kaikki tiivistyy pariin minuuttiin parrasvaloissa. Onko paniikki? Ehkä. Jännittääkö? No taatusti.

Meidän ensimmäiseksi tanssiksi valikoitui nyt sitten reel, High Cauled Cap eli HCC eli hard core ceilí, miten vain. Rakkaalla lapsella on monta nimeä :)

Reel on selkeästi meidän vahvin tanssi tällä hetkellä, luonnollisesti, koska sen parissa olemme tehneet töitä pisimpään. Vielä siinäkin on hiomista ja viilaamista, täydellisyyteen on pitkä matka.

Toinen tanssimme on jig nimeltään St.Patrick’s Day, ja se on työn alla myös sillä tarvittaessa meidän on pystyttävä esittämään se. Vaikka mahdollisuus saada recall on häviävän pieni, lähes olematon, on se silti aina olemassa. Olisi silkkaa typeryyttä olla varautumatta siihen, siksi myös jig sai treeneissä oman osansa vaikka pääpaino onkin nyt reelissä.

Lauantaina käytettiin treeneihin kaksi tuntia jonka jälkeen lainasimme taas kaverin saunavuoroa. Günther änkesi mukaan ja huonostihan siinä kävi, kaveri putosi löylykiuluun ja oli sen jälkeen melkoisen uitettu murmeli. Saunan päälle keräännyttiin iltapalalle Nellin ja Vilman luo, juteltiin ja pelattiin Kimbleä. Noora oli askarrellut jokaiselle hiuskoristeen, ne ommeltiin kiinni klipsuihin ja lisättiin vielä superliimat perään. Katja onnistui melkein liimaamaan peukalonsa kiinni yhteen koristeista. Nelli kaivoi parturinsakset esiin ja tasoitteli muutamien tiimiläisten hiusten latvoja.

löylyUitetttu murmeli

Kampaajakoriste  kimble

Sunnuntai valkeni aurinkoisena ja viimeiset treenit (Suomen kamaralla) polkaistiin käyntiin. Harjoiteltiin sisääntuloa, lavalta poistumista, kuvioita, ojennuksia, hyppyjä, käsiä ja, noh, ihan kaikkea mahdollista. Lähes kolme tuntia käytimme tanssien hiomiseen ja totesimme että me ollaan valmiita. Me ollaan valmiit Glasgow’ta varten, nyt mennään eikä meinata.

Hyvillä mielin jokainen lähti suuntaansa, sanottiin heipat ja että kohteessa nähdään. Etujoukko pakkaa laukkunsa ja lentää Skotlantiin jo tiistaina, perjantaihin mennessä on koko komppania kasassa nauttimassa kisafiiliksestä.

Loppuun jonkun viisaan ajatuksia;

“ Remember: You’re not here because you have to win, you’re here because you love to dance. Go out on that stage and dance like you love it. You’re prepared. You deserve this. Give it your absolutely all, and you will come home a winner.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *