Cailíní Nordacha eli pohjolan tytöt

oma kuvaKatja

Pelipaikka: Opposite side lady

Hei! Olen Katja, tämän ryhmän vanhin vaan en suinkaan viisain. Asun tällä hetkellä Keski-Suomessa, Jyväskylän kupeessa. Noin kuusi vuotta sitten annoin irlantilaiselle tanssille pikkuvarpaan ja se vei mennessään, ei pelkästään koko jalkaa, vaan koko ihmisen sydäntä myöten. Nykyään ei taida olla enää kyse pelkästä harrastuksesta, vaan asiasta joka kuuluu tiiviisti jokapäiväiseen elämään. Jos ei muuten, niin ainakin ajatuksen tasolla. Reilu vuosi takaperin lisäsin harrastuksiini myös nykytanssin joka on tuonut minulle lisää liikekieltä ja ilmaisun uskaltamista. Kokeilin rahkeitani myös omalla koreografiallani joka sai hyvää palautetta, siitä on hyvä jatkaa itsensä kehittämistä. Minun mottoni elämässä on Walt Disneyn sanoin; If you can dream it, you can do it! Yleensä ainoa asia joka meitä pidättelee onnistumasta on me itse, ja jos on tahtoa, niin löytyy keinokin. Saatan näyttäytyä yltiöpositiivisena, mutta onneksi on niitä jotka kertovat minulle realiteetit :)

 

PhotoGrid_1450862235155Tiina

Pelipaikka: Opposite top gent

Moi, olen Tiina, ryhmän kiintiöinsinööri, jonka pääasiallinen rooli on ceilitrivian haltuunotto. Olen harrastanut irlantilaista tanssia reilun vuosikymmenen verran, ja ceilitanssiin sekä sosiaalisena toimintana että kisamuodossaan tutustuin opiskeluvuosinani Englannissa. Nykyään majailen pääkaupunkiseudulla, jossa jaan aikani jatko-opintojen, tanssinopetuksen sekä omien treenien välillä. Olen perusluonteeltani realisti, ehkä jopa hieman pessimisti, mutta toisaalta näen eteentulevat ongelmat haasteina – tie yli, ali, ympäri tai läpi löytyy kyllä, jos vain jaksaa etsiä.

 

oma profiilikuvaNoora

Pelipaikka: Opposite top lady

Hei, täällä Noora! Asun Vaasassa johon rantauduin Länsi-Lapista kymmenisen vuotta sitten. Olen harrastanut irlantilaista tanssia vuodesta 2001 ja se on kansanmusiikin ja erilaisten käsitöiden ohella rakkain harrastukseni. Työskentelen tohtorikoulutettavana Vaasan yliopistossa ja vapaa-aika kuluu siis tanssin, ompelusten ja soiton parissa. Useimmiten joko tanssin, olen menossa tanssimaan tai ajattelen tanssia. Osallistuin irlantilaisen tanssin kilpailuihin ensimmäisen kerran vuonna 2012 ja yllätyksekseni pidin lajin kilpailupuolesta. Ceilijoukkueessa olen saanut uudenlaista tanssikokemusta ja kohdannut ja selvittänyt haasteita, jotka ovat osaltaan hyödyttäneet myös soolotanssiosaamistani.

 

laurankuvaLaura

Pelipaikka: Opposite side gent

Hei olen Laura. Silloin kun en tanssi hakkaan tietokonetta, myös työkseni. Irlantilaista tanssia olen harrastanut vuodesta 2009 ja kisannut myös soolotanssissa ympäri Eurooppaa vaihtelevalla menestyksellä. Harjoituksissa tykkään mitata kuvioita kiintiöinsinöörin kanssa kuvitteellisella viivoittimella ja sijoittaa ne salin lattiassa oleville näkymättömille X ja Y akseleille. Olen tietenkin myös Ceili-tiimin IT-Johtaja sekä virallisen Ceili-dogin, Pepe-mäyräkoiran palvelija.

Ceilijoukkueessa parasta on ystävien kanssa tanssiminen joiden kädestä saa pitää kiinni, ihan kirjaimellisestikin :)

 

ceilikuvaVilma

Pelipaikka: Leading side lady

Moikka! Olen Vilma, toinen tiimimme “junioreista”. Tanssin ja elelen tällä hetkellä Tampereella, mutta viime vuosina olen asunut tiiviisti myös Lahdessa opiskelujeni vuoksi. Irlantilaista tanssia näin ja kokeilin ensimmäisen kerran vuonna 2005 ja se tuntui heti omalta jutulta. Vasta kuitenkin vuodesta 2009 saakka olen harrastanut lajia täysipainoisesti, täydellä sydämellä ja tasokkaassa opetuksessa. Irlantilaisesta tanssista on muodostunut minulle tärkeä elämäntapa enkä voisikaan kuvitella elämää ilman sitä. Irkkutanssin lisäksi aikani kuuluu muissa liikuntaharrastuksissa, töissä, opiskellessa tai kavereiden parissa. Minut on helppo innostaa ja haastaa kokeilemaan uusia asioita ja vaikka välillä joudunkin reissaamaan “ympäri Suomen”, niin silti en vaihtaisi päivääkään pois :)

 

12398351_10153848526124612_1027796519_oMari

Pelipaikka: Leading side gent

Hei, Olen Mari, farmasisti Ylöjärveltä. Innostukseni irlantilaiseen tanssiin sai alkunsa Lord of the Dance esityksestä tv:stä. Vau, tätä mä haluaisin oppia. Opiskeluvuosinani Kuopiossa sain mahdollisuuden aloittaa tämän ihanan harrastuksen. Vuodesta 2009 olen tanssinut Kuopiossa ja Tampereella. Viime vuosina olen kokeillut taitojani myös irlantilaisen tanssin kisoissa ympäri Eurooppaa. Tanssin ilo, näyttämisen halu, ihanat tanssikaverit, kannustava ope ja pyrkimys parempaan veivät mennessään. Ceiliryhmässä olen ollut mukana pari vuotta. Jaan aikani apteekkityön, alani järjestöhommien, tanssiharrastuksen, ystävien ja perheen sekä muun vapaa-ajan kesken. Olen ahkera, sosiaalinen ja positiivisuutta etsivä ihminen. Vaikka harrastus vaatii matkustamista, olen saanut tutustua ihaniin ihmisiin. Irlantilainen tanssi ja musiikki pysyvät aina mukanani. Ensi vuonna minulla on ilo päästä Irlantiin, Dubliniin työssä-oppimisjaksolle kolmeksi viikoksi tutustumaan irlantilaiseen elämän tyyliin.

 

Nene Nelli

Pelipaikka: Leading top gent

Moikka! Olen Nelli ja meidän tiimin kapteeni sekä äitihahmo, joka huolehtii, että kaikki on kunnossa ja homma toimii. Tiimiläisten sanoin, olen järjestelyjen kruunaamaton kuningatar, joukkueen sparraaja sekä feismomma, joka huolehtii ennen kisoja ja kisoissa, että kaikki on kunnossa ja tukat suorassa. :)
Irlantilaisen tanssin maailmaan pääsin kurkistamaan ensimmäisen kerran 7-vuotiaana, kun näin kansantanssifestivaaleilla kahden irlantilaisen perheen esiintyvän. Ihastuin tähän tanssimuotoon välittömästi. Kesti kuitenkin lähemmäs 15 vuotta ennen kuin löysin Tampereelta irkkutanssin opetusta vuonna 2004. Siitä lähtien olen tanssinut säännöllisesti ja muutin jopa pariksi vuodeksi Irlantiin, jotta oppisin lisää.
Jo useamman vuoden ajan on ollut haaveena päästä kilpailemaan ceilitiimin kanssa maailmanmestaruudesta ja vihdoinkin se haave on toteutunut. Kaksi vuotta sitten ensimmäisen kerran ja maaliskuussa uudestaan nykyisen tiimin kanssa.
Opiskelen tällä hetkellä Suomen Teatteriopistossa musiikkiteatterilinjalla eli vietän lähes jokaisen aamun nykytanssin parissa, loppupäivä menee laulaessa ja näyttelijäntyön parissa. Tämän lisäksi myös opetan irlantilaista tanssia ja kulutan paljon aikaa koulun asioita hoitaessa. Välillä kaivan esille irlantilaisen rummun, bodhránin, ja rummuttelen sillä naapureiden iloksi.
Tämän lisäksi minut löytää myös työskentelemässä välillä lastenhoitajana ja parturin sakset kädessä heilun välillä ympäriinsä.

 

blogiHeidi

Pelipaikka: Leading top lady

Hei, olen Heidi, joukkueen 2. kapteeni ja pahin kujeilija. Hassuttelun lomassa huolehdin erityisesti, että kaikki muistavat ojentaa nilkkansa ja potkia takamukseen (lajille tärkeitä ominaisuuksia), sekä kehittelen mielelläni ryhmähenkeä kohottavia juttuja muiden päänmenoksi. Muutama vuosi sitten saimme Nellin, eli ceili-genttini, kanssa ajatuksen, että nyt vihdoinkin toteutetaan haave ceilijoukkueesta ja haalitaan kasaan sopivat ihmiset, vaikka sitten eri kaupungeista ja tässä nyt ollaan. Itse olen ollut lajin koukussa jo yli 15 vuotta ja niin pieniä kuin isoja kisoja on tullut koluttua soolona ja joukkueen kanssa. Olen myös opettanut irkkua jo monta vuotta. Oikeassa elämässä suoritan jatko-opintoja, mutta jos en pompi joukkueen treeneissä, löytää minut useimmiten puurtamassa johonkin henkilökohtaiseen kisaan. Silloin kun näiltä liikenee aikaa, niin käyn balettitunneilla, vääntäydyn lenkille tai luen ja katselen leffoja (tosin viime aikoina illat ovat kuluneet salattujen kansioiden parissa, the truth is out there!). Ceilitiimin jäsenet ovat minulle uskomattoman hyviä ystäviä, joiden kanssa jaetaan niin kisapaniikki, onnistumiset kuin ihan arkipäiväisetkin murheet ja riemut.

 

Karo

Karoliina

Pelipaikka: Varamies

Heipä hei! Olen Karoliina, tämän ryhmän varatanssija. Olen 21-vuotias ja asun Äänekoskella Keski-Suomessa, eli kuljen pisimmästä matkaa. Tanssia olen harrastanut käytännössä koko ikäni, lajirepertuaariin kuuluu irkun lisäksi baletti, jazztanssi ja nykytanssi. Irlantilaisen tanssin löysin noin 9 vuotta sitten ja treenasinkin sitä kotona omalla ajalla kuuden vuoden ajan, kun viikkotunneille ei ollut mahdollisuutta päästä pitkän matkan vuoksi. Tekisinkin sen vuoksi siis ihan mitä tahansa. Lajista on tullut vuosien mittaan minulle todella tärkeä, se ei oikeastaan ole enää edes harrastus vaan elämäntapa. Tanssin ihan missä tahansa, milloin tahansa, silloin kun hyvältä tuntuu. Olen todellinen perfektionisti tässä lajissa, ehkä välillä vähän liikaakin! Tavoitteita löytyy vaikka muille jakaa, kunhan saisi vain kaiken toteutettua. Onneksi tässä tanssimuodossa ”joutuu” matkustamaan ulkomaille niitä toteuttamaan.

Ceilitiimiin pääsyn myötä toteutuu yksi suurimmista haaveistani, saan osallistua maailmanmestaruuskisoihin! Vaikka en mm-lavalle pääsisikään, niin kokemus tulee varmasti olemaan todella upea. Odotan innolla tulevaa kisamatkaa näiden ihanien tyyppien kanssa!

 

 

GuntherGünther

Pelipaikka: Maskotti

Moi! Olen ceilimurmeli Günther. Tiettävästi olen lajini ainoa virallinen edustaja, vaikka joukkuelaiset toisiaan ceilimurmeleiksi tykkäävätkin kutsua. Olen ollut mukana tiimissä kesästä 2015 lähtien, jolloin Heidi ja Tiina rekrytoivat minut Itävallan reissullaan. Kuljen huoltajani Tiinan mukana treeneissä, kisamatkoilla ja usein myös tiimin illanvietoissa, joissa päädyn vääjäämättä epämairitteleviin kuviin. Tykkään piristää tiimiä jodlaamalla (vaikka joskus se kuulemma menee ärsytyksen puolelle) sekä pukeutumalla omituisiin asuihin.